tiistai 6. elokuuta 2013

Sutii vaan ei lipsu

Jos et muuta keksi, maalaa se, kuuluu mantrani. En ole maailmankaikkeuden tarkin ja siistein maalari mutta kun oikein pinnistelen niin jälki on ihan kohtuullista. Onneksi nykyisin on saatavilla aika kattavasti tietoa siitä, mikä maali sopii mihinkin ja muutamien erehdysten kautta alkavat työvälineetkin olla hallussa. Osaan myös naamioitua Panu-tytöksi...

Tänä viikonloppuna käsiteltiin kovasti siipeensä saanut terassin lattia. Aiempi väri oli vähän synkkä ja halusimme valoisamman ilmeen. Vaikka kyse on enemmän ulkotilasta, pitäisi Tikkurilan Betoluxin olla riittävän kestävä. Tätä oli melko haasteellista sivellä siististi mutta valmiina pinta on kauniin kiiltävä. Oma haasteensa lattiapinnoissa on, että niiden pitää saada kuivua rauhassa ja tämäkin olisi vasta kuukauden kuluttua täysin kovaa mutta viikon päästä kävelykuivaa.

Kuisti maalattiin kolmessa osassa ja aika hyvin se imaisi sisäänsä ohennetun maalin. Peittävyys oli kuitenkin hyvinkin riittävä ja sivelty maali on väriltään kaunis.

Kuistilla ollut penkki maalattiin samalla maalilla, vaikka passelimpiakin varmasti olisi löytynyt. Pitäisipä sen nyt ainakin kestää pepun hankausta muutaman vuoden kun lattiamaalit ovat varsin tiukasti istuvia tököttejä.

Aikaisemmassa postauksessa taisin jo vannoa, että huussi saa sisämaalin vasta ensi kesänä. Silloin on toivottavasti syntymässä myös terassi, jonka saan- jippii- käsitellä. Ihan vähän on alkanut mietityttää mökin sisäseinien käsittely hieman vaaleammaksi mutta edelleen arveluttaa hirren oman värin peittäminen. Ehkä katot voisi vaan käsitellä kuultavalla valkoisella? Ja mahdollisesti lattian. Tosin sen voisi ennen sitä oikaista. Oi autuus, työ ei lopu kesken.

Suurinpaan maalaushätään pohdin vielä verholautojen käsittelyä vanhalla suosikillani Helmillä. Samalla voisi maalata myös nätin mutta tylsän puisen kulmakaapin. Verholaudat ovat lakkapintaiset eli hiomakone olisi kiva kapistus. Hmmm...

Kyllä on ihmiselämä tarpeita tulvillaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)