perjantai 23. elokuuta 2013

Mä oksalla ylimmällä

Kesälomamuistellaanpas välillä...

Light-vaellus ja kevyttä vaihtelua mökkielämään? Mikä jottei tuumittiin kauniina kesäpäivänä ja päräytettiin kansanautolla lähituntumassa sijaitsevaan Päijätsaloon.


Harrastimme takavuosina patikointia enemmän tosimielellä ja silloin tuli lyhyillekin retkille varustauduttua kuin napajäätikön ylitykseen. Nyt olen tuosta ajasta jo talttunut ja pääsemme hieman vähäisemmillä visioinneilla matkaan. Jalkaan kunnon kengät, päälle mukavat vaatteet ja menoksi. Eikun... Eväät vielä reppuun ja sitten vasta!


Reitit ovat Päijätsalossa hyvin merkityt ja helpohkot kulkea rannasta lähtevää kivikkopolkua lukuunottamatta. Ihan kevein mahdollinen reitti ei ole kyseessä, jos päättää käydä ylhäällä maisematornissa nähtävyyksiä ihailemassa. Meillä nousi jalka kohtuullisen kepeästi eikä matkassa ollut lapsikaan pahakseen pannut. Veteraani-koira vähän puhalteli. Matkaa tuli mittarin mukaan 3,5 km eli kohtuullisella vaivalla hoitui tämä keikka.










Onneksi eväitä päästiin syömään Päijänteen rantaan ja siellä pääsivät koiratkin uimaan. Ranta on ihan ihmisuimareillekin passeli ja tulentekopaikkakin löytyy. Hyvä tietää vastaisuuden varalta. Hikisen hellepäivän kruunasi pyörähdys Rantaterassilla jätskeineen. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)