sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Supersatokausi

Lähiruokakausi jatkuu jatkumistaan! Kantarelli poikineen puskee pinnalle omalla pihalla ja heti sen takana. Suppikset löytyivät sieltä mistä uumoilinkin. Puolukkasato oli hienoinen pettymys mutta saatiin sentään sitäkin haalittua kohtuullinen määrä.

Metsäreissujen mukavana bonuksena ovat vapaasti juoksevat ajatukset. Onko tämä sitten jonkinlainen tapa meditoida? Samalla otan haltuun pikkuhiljaa Mustikkamaan lähitienoita. Katson tarkalla silmällä maastoa. Tuosta voisi löytyä suppiksia, tältä kalliolta puolukoita, laaksosta vadelmaa ja mustikkaa- no kaikkialta. Odotan innolla tulevia vuosia, jolloin paikat ovat niin tuttuja, että tiedän minne mennä. Tutustumiskierros on jännä ja ihana mutta pitkäaikainen suhde se mitä eniten odotan.

Satoa on pakastettu ja syöty suoraan. Tämän kerran sienisaalis päätyi kastikkeeksi pihveille maailman yksinkertaisimpaan tapaan.

sipulia, tuoreversiota
n. litra sieniä
voita
kermaa (ruokakermakin käy. tykkään itse musta-pekka kermasta, jolloin kastiketta ei lisämausteta)
suolaa
mustapippuria

Puhdista ja silppua sienet. Paista kuivalla pannulla pois enimmät nesteet. Lisää pieneksi silputtu sipuli ja voita. Kääntele muutaman kerran ympäri niin että sipuli pehmenee. Lorauta joukkoon kerma- sellainen 2-3 dl ja lämmitä. Jos et käytä maustettua kermaa, lisää mausteet. Ei kannata liiaksi jäädä hauduttelemaan etteivät sienet sitkisty. Erittäin nam!






3 kommenttia:

Kiitos kommentista :)