maanantai 16. syyskuuta 2013

Syysterveiset- the heat is on...

Positiivinen ongelmahan se on, että joutuu syyskuun puolivälissä tuomaan shortsit mökille pakattuaan jo kertaalleen kesävaatteet pois. Ei ihan hetkeen ole moinen intiaanikesä iskenyt...

Syksyn tulon toki huomasi mökkimatkalla puiden muuttuneesta värityksestä ja paistaahan se aurinkokin matalammalta. Aamut ovat usvaisia ja viileitä ja varjopaikoissa on viileää, vaikka auringossa T-paita on pätevä varustus.

Pimeä hipsii aiemmin ja yöllä on viileää. Viileä oli Punainen tupakin sinne saapuessamme, taatusti kylmempi kuin ulkoilma. Äkkiä saatiin lämpö kuitenkin nousemaan. Misaa ei voi olla hehkuttamatta ja kun sen yhdisti pattereihin oli yöllä jo miltei liian kuuma.



Suurempia syyspuuhia ei tehty, haravoimista ei vielä kannata aloittaa, vedet saavat olla hetken vielä paikoillaan ja mökkikausi jatkuu harvakseltaan. Metsässä riitti suppiksia ja kantarelleja. Olisi ollut muitakin sieniä mutta pakko myöntää etten uskaltanut poimia kun en oikein tunnista. Hirvikärpäsiä en onneksi bongannut. Kalapoika  tarkeni hyvin vesillä ja ylös nousi kohtuullinen hauki.

Pieni pako arkitodellisuudesta oli onnistunut mutta pikkutyttöä lainatakseni "Koska me taas ehditään olla täällä oikein kunnolla, oikein tosi pitkään..."







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)