sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Etsivä eksyy niemeen

Kesämökkikuume lienee orastavan keski-ikäisyyden merkki. Aikansa sitä vastaan kamppailtuaan ihminen on valmis pakkaamaan lapsensa autoon ja painumaan Tour de sukulaiset-verukkeella nuuskuttelemaan rantoja vierahia, pusikoita tuntemattomia.

Mökkejä, niitähän kotimaastamme löytyy-löytyisikö yksi meillekin? Jottei tunne voittaisi tyystin järkeä oli syytä ottaa ja katsoa muutama kriteeri etukäteen.

  • Hinta. Vaikka myyjän kanssa aina voi tingata on syytä olla järkyttämättä pankin setää tai puolisoa kyyneliin. Budjettiin on sisällytettävä myös tuikitarpeelliset ensihankinnat ja mahdolliset remontit. Vaikka hehtaari Saimaan rannasta kartanomaisella huvilalla varustettuna olisi oikein kiva niin... ehkä ei sittenkään.
  • Tontti. Riittävän iso mutta kuitenkin tarpeeksi pieni. Ei mitään puutarhaan viittaavaakaan.
  •  Varustetaso. Monesta asiasta voi tinkiä mutta kunnollinen kaivo on aika kallis ja sähköjen vetämiseenkin menee tonni poikineen. Nämä valmiina kiitos.
  • Itse mökki. Riittävän siisti kunto rungon ja sisuksien osalta. Oltava koskettavan söpö.
  • Vesistö. Iso järvi on plussaa. Uimaan on päästävä ja venettä on voitava pitää. 
  • Ympäristö. Riittävän rauhaisa, jotta hermo lepää mutta kohtuullisen lähellä palveluita ja naapuritkin on ihan jees. Metsää koirien treenaamiseen ja mahdollisuus pelmuta varvikossa marjastuskaudella.
Ja eräänä kauniina päivänä se on siinä ja se on saatava.


2 kommenttia:

  1. Blogi korkattu, tuo teidän mökki on kyllä niin ihana <3

    VastaaPoista
  2. Olenko puolueellinen jos sanon että ihana on ;). Kivaa kun löysit paikalle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)