maanantai 20. toukokuuta 2013

Ainahan se on mielessä

Vietän merkittävän osan päivistäni haaveilemalla, pläräämällä kalenteria, surffamalla nettikauppoja ja ratsaamalla rautakauppoja. Mökki on läsnä, vaikka arki hyökyy päälle. Jostain syystä on myös pakko katsoa sääennusteesta ensin mökkipaikkakunnan status ja vasta sitten tarkistaa, miten olisi syytä varustautua työpäivään seuraavana aamuna. Jos mökin hankkimalla halusin irtautua arjesta niin se onnistui aika hyvin. Siitä en osaa sanoa, oliko tämä hyvä tapa säästää lomakustannuksissa. Tällä hetkellä kun ostoslistassa lukee muunmuassa:

  • Vene + perämoottori
  • Huussi
  • Räystäskouruja
  • Keittiön kaapistot, tiskipöytä ja kilkkeet
  • Jätevesijärjestelmä
  • Terassi
Järkevien ostosten lisäksi kaikki kiva söpö mökkimäinen esineistö huutelee avaamaan lompakkoa. Kohtuuden yritän säilyttää ja tykkään tehdä kierrätyslöytöjä ja täydentää tavara kerrallaan mutta toivon ettei mökistä muodostu vanhojen tavaroiden kaatopaikkaa. Lohduttautan itseäni toteamalla: johonkinhan se raha aina menee, miksei sitten unelman toteuttamiseen.


 Nämä ihanat söpöisyydet muuttavat ilman muuta punaiseen tupaan. Aikanaan sain päähäni alkaa keräillä vanhoja kukkakuppeja. Jos totta puhutaan, se kukkakaan ei ole must, kunhan on muuten sellainen herkkä ja sievä tai hiukkasen mummomainen astia. Tämä idea ei tunnu oikein istuvan arkikotiin mutta elättelen visiota, että mökillä iso vierasporukka istuu syömään mansikkakakkua ja kahvit hörpitään söpöliinikupeista. Mökillä olisi kivaa pitää myös tuparit mutta ehkä matkateknisistä syistä ja majoituskapasiteetin rajoituksen takia niistä ei tule isoja bileitä. Pitäkäähän kuitenkin mielessänne että jos eksytte kesällä kyläilemään,lupaan keittää kukkakuppikahvit.





Kalastushullulle Jiille sorruin ostamaan tälläisen vaapun mökkikäyttöön. Herra ties montako viehettä pakista jo löytyy mutta nyt on yksi lisää. Rapalan sivuilla sanotaan, että siniseen voisi käydä lohikalakin kiinni mutta kyllä meille iso ahvenkin maistuisi. Voissa paistettuna. Ostoslistaan pitäisi kenties lisätä savustuspönttö, niin ei voin kulutus nouse tappiin. Meiltä tosin puuttuu vielä vene, mutta tässä välillä uskoisin kylän kauppojen kalatiskien annin olevan ihan kohtuullinen.

Muutenkin mökkimoodi näemmä ahkeroittaa tai sitten teen töitä hullunkiilto silmissäni päästäkseni mökille, mökille, mökille. Viime viikonloppuna sai kyytiä arkikodin pihamaa. Rikkaruohojen kitkentää, nurmikon leikkuuta, kasvisten huoltoa, puun kaatoa, kaikkea löytyi ja siinä samalla myhäilin. Mökin pihalla ei tarvitse tehdä samaa urakkaa uusiksi. Urakkaa jatkettiin pyykkäämällä likapyykkikori tyhjksi. Legotkin pääsivät kylpyyn, tänään vaihdettiin kesäverhot. Jokohan tällä ahkeruudella olisi ansainnut viikonlopun mökkivapaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)