lauantai 18. toukokuuta 2013

Harrastuksen vuoksi vain

Olette varmasti huomanneet kuvissa vilahtelevat kirsut ja hännät? On aika paljastaa heidän kokonaiset olemuksensa.


No, tottapuhuen ne ovat ihan oikeasti herttaisia ja kilttejä poikia. Pojat ovat myös osasyy mökkeilyyn. Lomat kotioloissa kuluvat helposti kaikessa muussa toiminnassa paitsi rentoutumisessa. Aina on työmeili kurkattavana, vaatekaappi siivottavana ja muutenkin arkikuviot painavat päälle. 

Ja sitten taas hieman niitä realiteetteja. Vaikka koirat ovat 
matkustaneet sujuvasti matkassa milloin minnekin, saattaa vieraanvaraisuus olla koetuksella viimeistään siinä vaiheessa kun hartaasti odotettu vieras haluaa viettää aikaansa vetäen metsässä veristä pesusientä sen sijaan että joisi kiltisti kahvia. Hotelliyöpymisetkin ovat koirien kanssa sujuneet niinkin kosmopoliiteissa paikoissa kuin Seinäjoki ja Pori näin muutamia mainitakseni. Kaikkiin paikkoihin eivät kuitenkaan koirat ole olleet tervetulleita, edes tällaiset pienet ja pussailevat. Joskus ollaan lomalla turvauduttu koirahoitolaan tai sukulaisten apuun mutta kätevintähän se on koko perheen lomailla yhdessä. Vastaus pohdintoihin oli taas kerran mökki, ensin ne vuokraversiot. Kaikki vuokramökit ovat olleet koirille sallittuja ja ainoastaan kerran on koirista aiheutunut vahinkoa. Siitäkin selvittiin asiasta sopimalla ja 14 euron maksusuorituksella. Mökin omistaja oli hyvin pahoillaan siitä että joutui moisesta pikku vahingosta laskuttamaan eli aika hyvässä hengessä tapaus puitiin.

Näin siis mökki-ihmisillä alkoi pikkuhiljaa olla mökkikoiria.
Kokeneempi mökkikoira Urho on aloittamassa kahdettatoista mökkikesäänsä. Sen ensivisiitti mökille tapahtui pikkupallerona, kahdeksanviikkoisena pentuna ja lukuunottamatta erästä insidenssiä, jonka jälkeen se sai kasvattajamökin mökkinaapureilta nimen Kompostikoira, se on käyttäytynyt mallikelpoisesti kaikin puolin ja osallistunut innolla kaikkiin mökkipuuhiin, erityisesti makkaranpaistoon.
Koira numero kaksi, Kelpo-koira on aloittanut myös
mökkiuransa pentuna.Tämä kaveri on astetta aktiivisempi
tapaus, joten lomakaudella treenaillaan mielellään säännöllisesti. Toisaalta samainen otus nauttii perisuomalaisesta saunafiilistelystä ja kuistipäiväunista, joten lepo ja rentoutuminen onnistuu myös tämän seurassa.

Koirat ja mökki kuuluvat minun maailmassani erottamattomasti yhteen. Emme ole vielä tavanneet lähinaapureita niemellä ja jännityksellä odotamme, mitä koiranaapureista pidetään. Toivottavasti pidetään, sillä saattaa hyvinkin olla, että kesällä saamme kylään ystäviä. jotka tykkäävät esimerkiksi reippailla sen kuuluisan verisen pesusienen kanssa pöheikössä ennen päiväkahveja ja seuraavana aamuna painaltaa useamman innokkaan nelivedon kanssa uudelle metsäkierrokselle. Maastokartoitukset ovat meneillään. Myös uimaveden lämpötila on alituisen tarkkailun kohteena.
Koirien talviturkit on heitetty, koskas hyppäisi perässä?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)