maanantai 8. heinäkuuta 2013

Biisonin tuomaa

Huussi, puucee, vessa, makki, WC, toiletti, pikkula, hotelli helpotus, pihan perä... Sellaisen rakennustarvikkeethan ne Biisonissa köllöttelivät. Huussiasiat ovat vähän kuin raha, on oltava olemassa mutta on epähienoa puhua siitä. Jos asiat eivät ole kunnossa, on olo tukala ja luvassa on kaikenlaista harmia.

Päätin nyt kuitenkin jakaa iloisen perhetapahtumamme kaikkien teidän kanssa. Erityisen kiitollisia tästä ovat varmasti ne toverit, joiden nimi oli kirjattu salaiselle huusin-tyhjennystalkoolistalle. Nyt ei nimittäin tyhjennetä mitään erityisen ällöttävää vaan ihan vain kompostia.

Vanhan huussin puukehikosta ei olisi ollut mitään iloa ja muutenkin muutostyö olisi ollut iso, joten päädyttiin pienehköön uudisrakennukseen, jonka ahkeroivat Jii ja appiukko yhden viikon aikana. Rakentajat tahtovat kuitenkin täsmentää, että nopeamminkin olisi syntynyt, jos ei sade olisi vihmonut välillä niskaan ja jos punaisen tuvan täti ei olisi laittanut niin pitkää työlistaa matkaan (!!!). Huussin perustat ovat betonia ja päälle koottiin Kodin Terrasta hankitut puuosat. Itse tärkein osa eli pyhä istuin oli helppo valinta. Olimme ystävien mökillä ihastuneet Biolanin kompostikäymälään, johon voi laittaa myös talousjätteet siltä osin kuin kaksi karvapintaista herkkusuuta eivät niitä hyödynnä. Tällä varustuksella huussin pitäisi olla hajuton ja helppokäyttöinen. Sehän jää nähtäväksi.

Huussi on sikälikin merkityksellinen, että se sai oveensa ihan ihkaensimmäisen mökkihankintani. Ajettuani ensivisiitillä pois punaisen tuvan pihasta olin täysin varma siitä, että siitä tulee minun mustikkamaani. Seuraava pitstop oli Toivakan K-marketissa ja ensimmäinen silmiin sattunut esine oli huussi-kyltti. Eipä ollut hukkainvestointi sekään.

Ps. Rakennustyöläiset tahtovat huomauttaa, että portaat eivät ole vielä lopullisessa muodossaan ja että Punaisen tuvan tädin olisi syytä ottaa sivellin kauniiseen käteen ja sutaista pinta punamaalilla. Lisäksi tiedotettakoon, että viimeaikoina pinnalla pysytellyt Tepanic on saanut oman rantapaikan ja lopuksi huomautetaan, että alaikäinen on pidetty projektien aikana täysin tyytyväisenä paikallisen kirjaston äänikirjavalikoiman avulla- silloin kun se ei ole ollut itse pitämässä meteliä tovereittensa kera pitkin kyliä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)