tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kuu kiurusta kesään- talviturkin heitosta tuskin sitäkään

Aurinko herätteli ihmisten lisäksi myös eläimet, kompostista
puhumattakaan. Jätehuoltosopimuksessa taitaa lukea biojäte eriteltynä toimitettava jäte ja sehän vaan passaa. Mitä eivät kolme jätejoonasta sulata perusravinnon lisukkeena, sen ottaa hoteisiinsa Urjalasta adoptoitu komposti. Kompostimullalle en varsinaista käyttöä keksi omalla tontilla mutta naapureilla peukalo vihertää.

Meillä lähinnä tienoo sinertää sen verran mitä tuosta nyt bongaamaan kykenee. Valkovuokkoja ei niemelle ole pesiytynyt mutta sinivuokkotiheys on suurin näkemäni. Ei tosin meillä rinteessä ja naapurin pihaan en muistanut kameran kera ryömiä.
Elikkoista vanhimmat riemastuivat  sulasta vedestä. Juniorin mielestä laituri oli epäilyttävä ja vesikin vähän vilakkaa tassuissa. Mutta se oppinee vielä rannan riemut.


Lapset siirtyivät kertaheitolla kesätunnelmaan. Vähän liikaakin, vaatetus kun alkoi olla melko kesäistä. Toisaalta pitkän ja pimeän talven jälkeen oli kuin vasikkalauma olisi päästetty kesälaitumelle. Jokapaikkaan piti ehtiä, juosta, hypätä. Ojasta jahtailla sammakoita ja trampoliinilla näyttää akrobatiatemppuja. Mutta olipahan iltasin nukkumisneuvottelut vähissä.
Yksi tärkeä juttu muistettiin. Talvella kylmänä ollut mökki kaipaa buustia palovaroittimen pattereihin. Suosittelen tarkastamaan tilanteen mökillä- ja kotonakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)