sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Vaihtelevaa vappua

Jos pääsiäinen yllätti lämmöllä ja auringolla, vappu ei hellinyt mitenkään tavanomaisuudesta poikkeavalla säällä. Mittari nousi viitisen astetta lämmön puolelle ja yöllä sukelsi jopa pakkaselle. Meidän niemi säästyi hyvin muuta maata piinanneesta jopa lumisateisesta kelistä mutta epävakaista sanoisin, kun kymmenen minuutin sisään paistoi, satoi vettä, paistoi ja tuli rakeita.
Mökissä oli tullessa melkoisen vilpoista mutta hätä keinot keksii!
Aikaa vietettiin suosiolla sijaintia sisätilan ja ulkotilan välillä vaihdelleen. Onneksi molemmissa riittää puuhaa ja aina voi kyläillä naapurissa. Vaikka vappu on juhlana kokenut inflaation aikuisten mielissä, oli lenkiltä tullessa kuitenkin eräs innokas tyyppi täyttänyt tuvan ilmapalloilla. Niitä sitten väisteltiin mutta olipahan juhlan tuntua!


Koleudesta huolimatta kevät tekee kohisten tuloaan. Esikot ovat valppaina, uusia kukkia on noussut ja puissa on hiirenkorvat. Lunta ei enää löydy mistään!


Pihatöitä ei Punaisella tuvalla paljoa olekaan- tarkoituksella. Apulaisen kanssa aloiteltiin haravointia mutta appiukko tuli onneksi hoitamaan urakan loppuun. Tulipahan maailman siistein piha siinä samalla. Jouduttuani ulkoistetuksi, oli aikaa visioida ja lopulta jo mittailtiin terassin paikkaa. Kalapoika jäi hieman paitsioon suunnitelmissa mutta myöntyi lopulta että ehkä tässä tapauksessa ei ole suuruudenhullua hieman suurentaa terassihanketta- väkeä kun Mustikkamaalla tuntuu riittävän, jos ei muuta niin nuorisoa, joiden ihanassa isossa laumassa jälkeläinen viihtyy ja villiintyy. Pitkän viikonlopun päätteeksi poimimme autoon peikon- kuinkahan kesällä käy?
Saunaprojekti taitaa kuitenkin olla se ensimmäinen toteutettava. Vaikka haaveissa siintää erillinen saunamökki, taidetaan mennä muutamia vuosia nykytiloilla ja se vaatii pientä panostusta.

Summa summarum: projekteja on tulilla- pysy kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)