torstai 6. helmikuuta 2014

Kuinka montaa päivää on mökkikauteen?

Pitäisikö sanoa, että talvimökkeily on asennekysymys? Joka tapauksessa myönnän mukavuudenhaluisuuteni. Pimeys ja kantovesi eivät houkuttele ja kun talveksi on siirretty pois kaikki mahdollinen pakkasta kestämätön omaisuus ynnä elintarvikkeet, ei mökkeily siihen liittyvine pakkaamisineen ja purkamisineen tunnu mukavuusaluetoiminnalta.

Sitten kun saamme tällaisia päiviä, ei päiväretken kutsua voi vastustaa. Ja viimeistään vapun tienoilla voidaan ottaa lopullisesti mökkönen talviteloiltaan, puunata ja varustaa.

Ensi kesän projektisuunnittelu käy kulisseissa kuumana. Edelleen keittiö ja sauna ovat vahvimmat ehdokkaat uudistuslistalla. Terassi taas muuttaisi meiningin entistäkin ulkopainotteisemmaksi. Koiralauman vuoksi harkitsemme myös aitaa. Pahimman kuumeen kourissa tein tänään kolme tuikitarpeellista hankintaa, kun retkilläni osuin Kasvihuoneilmiöön. Ihastuttava paikka ajautua irrationaaliseen mökkitunnelmaan, suosittelen!

Leipälaatikko on vähän inflaation kärsinyttä mallia mutta mökillä tuollainen kannellinen versio toimii parhaiten. Biojätteille halusin jotain söpöä ja herkkulautasiahan mökillä aina tarvitaan. Voitte varmasti kuvitella kinuskiunelman lautaselle? Sitä luvataan kesävieraille tarjota ahkerasti!



Ps. Sen verran paha on mökkeilyn tuska, että kasvattajamökki kutsuu meitä talvilomalla. Se on vähän säänpitävämpi kuin pieni punainen tupa ja ikäväkin sinne on iskenyt. Tilaan aurinkosta pakkassäätä eli pilkkikelejä!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)