torstai 20. kesäkuuta 2013

Lahjattomat treenaa aka juhannus

On jälleen koittanut kesäjuhlakauden kliimaksin, juhannuksen, aika. Tänä viikonloppuna paatuneinkin kaupunkieläjä todennäköisesti ottaa neljä pyörää alleen ja hurauttaa kuoppaista soratietä mökkirantaan, jossa hytty inisee ja sauna lämpenee. Joulun lisäksi juhannus on pyhä, jota hyvin yhdenmukaisin menoin vietetään joka niemessä, notkossa ynnä saarelmassa. Ja onhan siinä jotain käsittämättömän suurellisen massatapahtuman hurmosta, kun letka etenee 4-tietä (tai kolmosta tai mitä vaan muuta pääteistämme) 30 km/h. Kuski kiihtyy usein viimeistään Lahden kohdalla, mutta perillä odottava palkinto on niin suuri, että kaikki on sen arvoista ja jonottamisen kipu unohtuu äkkiä. Seuraavana vuonna sitä taas kaartaa kansanauton, toikkarin, ooppelin tai vastaavan ajopelin jonon jatkoksi toiveikkaasti ajatellen, ehkä liikenne tänä vuonna vetää!

Kävimme tällä viikolla hieman harjoittelemassa mökkeilyä ja koeponnistamassa reittiä ihan normaaleilla moottoritienopeuksilla. Mukana oli kolme daamia, koirapariskunta Kekkonen ja nuorisokoira Kepponen. Osoitin lopullisesti olevani mökkikelpoinen yksilö saatuani vedet kytkettyä, saunan lämmitettyä ja muutenkin kaiken toimimaan ihan ilman miehistä apua. Yksi yö mökin rauhassa auttoi akuuttiin arkikiukkuun, vaikka pidempi pysähdys olisi ehkä ollut tarpeen. No, loma häämöttää jo ja punatupaterapiaa saa yllin kyllin. Lomasuunnitelmissa lukee ainoastaan: Mene
mökille, ole mökillä.

Juhannuksen saa punainen tupa kuitenkin viettää itsekseen. Meillä on toinen mansikkapaikka, mökki tietenkin. Ystävätär emännöi jo viidettä kertaa treenileiriä "Lahjattomat treenaa" perusleiri Kvakissa. Täällä mökki-ihmiset kohtaavat toisensa ja vilinään mahtuu erinäinen määrä nelijalkaisia, vallitsevana olomuotona suklaakoiramaisuus, aikuisia ja lapsukainen, joka vuosi vuodelta kasvaa topakammaksi kenneltytöksi. Kun päälle lisätään ne perinteiset, sauna, hyvä ruoka, valoisa kesäyö, kuplivaa juomaa ja niitä treenejäkin niin konsepti on täydellinen.






 Yksi loistava puoli tässä tavassa viettää juhannusta on se, että diplomi-insinöörimäisellä täsmällisyydellä toimitettiin valmis menu-ehdotus ja sen perusteella kauppalappu. Valmistus tehdään sitten ryhmätyönä ja se on yksi olennainen osa yleistä nautillisuutta. Tässä quotaten ystävättären suunitelma:

Lounaat:
- Pe: Lohta, uusia perunoita, paprika-vuohenjuustosalaattia sekä feta-avocadosalaattia
- La: Pihviä ja broileria, grillikasviksia, mansikka-halloumisalaattia

Aamiaiset:
- La: Pekonia & munia
- Su: Lettuja! (suolainen täyte, vaikkapa creme fraiche-kylmäsavulohi ja kermavaahtoa & hilloa)

Iltapalat:
- Pe: Lettuja! (suolainen täyte, vaikkapa creme fraiche-kylmäsavulohi ja kermavaahtoa & hilloa)
- La: Raakamakkaroita Stockkalta ja nakkeja, aurinkosalaattia, kenties jotain muutakin valmissalaattia





Mutta miksi ihaniin fiiliskuviin on soluttautunut Biisoni-kärri? Jotain kätevää ja pätevää ollaan taas menty hankkimaan. Siitä lisää tuonnempana!


ILOISTA JUHANNUSTA!

2 kommenttia:

  1. Ihanan monta suklaakoiraa! Teillä onkin tosi makea Juhannus tiedossa :D
    Leevi lähettää velipojalle ja Urholle iloiset Juhannusterveiset! Ja kehaisee samalla että on täälläkin daamiseuraa, melko vanhahkoa tosin mutta onpa kuitenkin juhannusheila!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää juhannusta koko perheelle ja spesiaalirapsutukset Leeville sekä heilalle. Meillä Urho heilastelee nuorimman suklaakoiratyttösen kanssa ja Kelpo ei oikein ymmärrä miten päin pitäisi olla...

      Poista

Kiitos kommentista :)