tiistai 24. kesäkuuta 2014

Iisi biisi- laiskan mökkikokin menu

 Mökillä kokkailu hakkaa kotikokkailun mennen tullen mutta taas kerran käsi sydämellä- on päiviä, ettei voisi vähempää kiinnostaa tai ei ehdi kun haluaa maalata vielä muutaman neliön. Tai on tullut työpäivän päätteeksi illan kähmässä mökille. Kesällä oikominen on helppoa. Tuoretta kaupasta matkaan ja silpuksi. Mansikka-halloumisalaatti uppoaa takuuvarmasti. Tykkään tehdä simppelin vihreän salaattipohjan ja riipiä kaveriksi esimerkiksi thaibasilikaa. Muita aineita ei juuri tarvitakaan. Halloumia, mansikkaa ja balsamico-siirappia ja se on siinä.

Tarkkasilmät huomaa- taas on käyty vieraisilla. Saaristomökkikin oli mainio kokemus!


 Tämän kuvan kohdalla voivat hiilarikauhuiset sulkea silmänsä. Punaisen tuvan tädin ja Kalapojan parempi hätälounas syntyy näin: Täytettyjä tortellineja, kaveriksi kattilaan lämpiämään vesihauteessa tomaattikastiketölkki. (Minulla on erikseen kunnolla jynssätty lasitölkki, joten voi huoletta hulauttaa pastakattilaan.)

 Isolle porukalle on helppoa kasata fajitas-pöytä. Ja tässä ei tarvitse turhaan kruusailla. Kun on nälkä, on viisainta olla vouhottamatta liikaa kattauksesta. Tähän settiin paistettiin kanoja muurikalla ja kasvis-tofutäytteeseen taas laitettiin salsaa, kesäkurpitsaa ynnä maissia. Muistaakseni. Ja savutofua.
En ole grillailun paras kaveri, mutta joskus sekin maistuu. Tässä vähän oioin ja leikoin valmiit ulkofileet vartaisiin. Kevyellä paistolla niistä tuli oikein mehukkaita. Mutta miten saisi halloumin iskostumaan kunnolla tikkuihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)