tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kuu kiurusta kesään- talviturkin heitosta tuskin sitäkään

Aurinko herätteli ihmisten lisäksi myös eläimet, kompostista
puhumattakaan. Jätehuoltosopimuksessa taitaa lukea biojäte eriteltynä toimitettava jäte ja sehän vaan passaa. Mitä eivät kolme jätejoonasta sulata perusravinnon lisukkeena, sen ottaa hoteisiinsa Urjalasta adoptoitu komposti. Kompostimullalle en varsinaista käyttöä keksi omalla tontilla mutta naapureilla peukalo vihertää.

Meillä lähinnä tienoo sinertää sen verran mitä tuosta nyt bongaamaan kykenee. Valkovuokkoja ei niemelle ole pesiytynyt mutta sinivuokkotiheys on suurin näkemäni. Ei tosin meillä rinteessä ja naapurin pihaan en muistanut kameran kera ryömiä.
Elikkoista vanhimmat riemastuivat  sulasta vedestä. Juniorin mielestä laituri oli epäilyttävä ja vesikin vähän vilakkaa tassuissa. Mutta se oppinee vielä rannan riemut.


Lapset siirtyivät kertaheitolla kesätunnelmaan. Vähän liikaakin, vaatetus kun alkoi olla melko kesäistä. Toisaalta pitkän ja pimeän talven jälkeen oli kuin vasikkalauma olisi päästetty kesälaitumelle. Jokapaikkaan piti ehtiä, juosta, hypätä. Ojasta jahtailla sammakoita ja trampoliinilla näyttää akrobatiatemppuja. Mutta olipahan iltasin nukkumisneuvottelut vähissä.
Yksi tärkeä juttu muistettiin. Talvella kylmänä ollut mökki kaipaa buustia palovaroittimen pattereihin. Suosittelen tarkastamaan tilanteen mökillä- ja kotonakin!

torstai 24. huhtikuuta 2014

Soutaa, huopaa eli Tepan kevät

 Niinhän siinä kävi, että Päitsi näytti kevätlookissaan sen verran hurmaavalta, että vene piti vesille laskettaman. Tämä vesillelaskuhan ei toki ollut ensimmäinen ja vahingosta viisastuttuaan punaisen tuvan täti päätti pysytellä mahdollisimman kaukana projektista.

Kiireiseksi ikkunanpesurätin kanssa naamioituminen toimi. Kalapoika huolsi rakkaudella moottoria ja ihan vaan pikkuisen jeesasin kiinnityksessä. Sitten liftasin trailerilla matkaavan Tepan kyydissä naapuriin, otin läpsystä vaihdon naapurin isännän kanssa ja kas, ennenkuin juoma merkittävästi hupeni kuplajuomalasissa, oli juhlallinen vesillelasku suoritettu. Kukaan ei uinut eikä muitakaan kriisejä esiintynyt. Melkein turhan seesteistä ollakseen totta.

Ihan iloluontoisesti sen sijaan hyppäsin kuvassa näkyvän gondolieerin matkaan koeajolle pääsiäissunnuntaina. Hyvin kulki ja kaunista oli. Isomman veneen kuume tietenkin piinaa pahemman kerran mutta jos tuolla vielä kotvasen uistelisi ja retkeilisi?


keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Jopa joutui pääsiäinen

Kevät on kolme viikkoa edellä normaalia sanoivat niemen alkuasukkaat ja kantamökkiläiset komppasivat. Eipä ollut vaikeuksia uskoa. Ranta kukki sinisenään vuokkoja, järvi oli auki ja lämpötila käväisi + 18 asteessa. Sitruunaperhoset liihottelivat, sammakot pomppivat ja hyttynen iski ilolla saunanlämpöiseen takalistoon.

  

Mikä  parasta, kerrankin oli aikaa tehdä kaikkea ja ei mitään. Niemen sosiaaliset ympyrätkin palasivat mukaan kuvioihin kun kilvan vaellettiin hiekkatietä pitkin visiittiin ja ehdittiin siinä jo yksi terassituokiokin viettää kuulumisia vaihtaen.

Mökki lämpesi oikein mukavasti, kun ei öisin enää painunut lämpö pakkasen puolelle. Siitä johtuen päästiin kytkemään kesävesi päälle ja aika luksukselta tuntui kylmävesijohto.


Maalaisilmassa kukkokin villiintyi keskimääräistä enemmän vai mitä sanotte tästä saaliista?

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Plan, do, check, act...

Meillä olisi edessä ensimmäinen pääsiäinen Mustikkamaalla. Pääsiäinen on aina tarkoittanut mökkeilyä ja luonnollisesti ihan kamalan suurin odotuksin suunnataan kohti punaista tupaa. Lämpimiä ja kesäisiä kelejä jo lupailevat, joten saa nähdä miten käy kaavaillulle nurkkien kuuraamiselle. Nyt on varmasti lahtikin jäistä vapaa. Tepan vesillelaskuspektaakkelia odotellessa...

Hieman turnausväsyneestä olotilasta huolimatta kaikenlainen pikku puuhastelu houkuttaa. Jos kaupunkikodissa saavat ikkunat rauhassa olla lähestulkoon läpinäkymättömät, ei moinen käy päinsä Mustikkamaalla. Talven pölyt on kiva tuulettaa pois mutta mikäli inspiraatio katoaa, otan matkaan varuilta tuhdin nipun luettavaa. Olen varovaisesti houkutellut vieraitakin paikalle- ihan vaikka näin avoimena kutsuna täälläkin tämä julki lausuttakoon. Kahvia keitetään ja ruusukupposista tarjotaan.
Nyt uskaltaa varmasti jo kesävarustaa mökin. Makuupussikausi päättyköön ja sänkyihin pedataan lakanat. Shampoot ja saippuat lisätään valikoimiin, niin ei jatkossa tarvitse roudata kuin itsensä ja muutamat vaihtoreleet paikalle. Koiralaumalle raahataan paikalle kattava välineistö treenisälää ja itsekin voisi naapureiden hilpeydeksi harrastaa juoksulenkkeilyä mökkitiellä.

Hyvää Pääsiäistä maailman parhaan pääsiäisrunon sanoin:

"Maista munaa,
älä kissaa.
Vitsaa saa
jos sisään pissaa
Oli kerran herra Paju
jolla oli hyvä taju.
Herra Paju Pajunkissa
istuskeli aatoksissa"
-Laulava Lintukoira-